(Loopbaan) Coaching

Assessments bieden inzicht in de aanleg en ontwikkelpotentieel van medewerkers. Voor organisaties is het relevant om potentieel maximaal te benutten, zodat medewerkers optimaal bijdragen aan het behalen van de organisatiedoelstellingen. Ook voor het werkplezier van medewerkers zelf is het van belang om zich te blijven ontwikkelen en uitgedaagd te worden. Wellicht is er de ambitie om door te groeien naar een hoger functieniveau.

Groeikansen benutten

Om groeikansen te realiseren, kan (loopbaan)coaching ingezet worden. In een voorgesprek formuleren de coach en de medewerker, eventueel aangevuld door de opdrachtgever, de leerdoelen. Deze leerdoelen kunnen gaan over diverse thema’s, zoals:

  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Leiderschap & management
  • Communicatie & samenwerking
  • Sales & klantgerichtheid

Vervolgens maakt de coach een inschatting van het aantal sessies dat nodig is, meestal zijn vier tot acht sessies voldoende. Hoe lang de loopbaancoaching duurt, is afhankelijk van het aantal sessies en van de tijd tussen de gesprekken. Soms is het handig eens per maand af te spreken, aan het einde van het traject is bijvoorbeeld eens per zes weken voldoende. Na afloop van een sessie krijgt de medewerker vaak huiswerkopdrachten mee. Een opdracht kan bijvoorbeeld zijn om te experimenteren met nieuw gedrag, zodat daarop met de loopbaancoach gereflecteerd kan worden.
Het traject wordt afgesloten met een gesprek tussen de opdrachtgever, medewerker en coach. Hierin wordt de gerealiseerde ontwikkeling en effect daarvan op het functioneren besproken.

Heeft uw medewerker groeikansen die u graag wilt benutten? Of wilt u uw eigen groei een boost geven? Neem contact met ons op, om de mogelijkheden te bespreken. Heeft u nu geen tijd? Laat uw telefoonnummer achter aan de rechterzijde van deze pagina. Wij bellen u dan later terug.